keskiviikko 22. tammikuuta 2014

TILKKUPEITTO.

Tilkkupeittoon hain ideoita mistäpä muualtakaan kuin pinterestistä. Ihastuin chevron-kuvioon ja sain pääni sisälle mielettömän vision, jossa valkoisella pohjalla olisi oranssin tai violetin eri sävyjä tummasta vaaleaan. Rakkaan kotikaupunkini Eurokankaan puuvillakankaiden värivalikoima ei ollut lähellekään niin hyvä kuin toivoin ja odotin. Parhaimmillaan löytyi samasta väristä tumma ja vaalea versio. Uusi suunnitelma oli siis tervetullut ja ihastuin seuraaviin väreihin ja toivoin, että lopputulos näyttäisi kivalta!


Tilkkupeiton väliin en ostanut ohuinta vaan melko paksua vanua, jotta peitto tarvittaessa lämmittäisikin.   








Vähänkään isompien tilkkutöiden teko saa minut aina kaipaamaan kunnon tilkkutyötarvikkeita. Tätä tehdessä kirosin taas ja vannoin, etten ilman kunnon välineitä tee yhtäkään tilkkutyötä.  Vaikka minulla on kunnon kangassakset, vie ilman kunnon välineitä palojen leikkaaminen tuhottoman kauan.
  

Tilkkupeitto onnistui ja värit sopivat keskenään hyvin yhteen ja saivat aikaan raikkaan ilmeen. Peitto on ollut kesästä asti kummitytöllä käytössä ja käynyt muutamaan kertaan pesukoneessakin. Jostain syystä jännitän aina, kun kuulen että tekemiäni tekstiilituotteita on pesty pesukoneessa. Kauhukuvani on, että saumat purkautuvat tai kankaat/ osa kankaista kutistuvat (vaikka pesenkin aina kankaat ennen valmiiden töiden ompelua) tai tuote jollain muulla tapaa menee pilalle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti