perjantai 3. heinäkuuta 2015

Patalaput ja -kintaat

Olen ostanut jo pari vuotta sitten (myös pari asuntoa sitten) Marimekon pastellisävyistä Kompotti-kuosista kangasta tarkoituksena tehdä keittiöön patalaput/patakintaat. Asunto tosiaan ehti vaihtua useampaan otteeseen, mutta oma sisustusmaku ja asuntojen tyyli on onneksi pysynyt samana.

Melkolailla kankaiden oston jälkeen ostin kaksi Marimekon vahakankaista pöytätablettia tupaantuliaislahjana saaduilla rahoilla. Haaveena saada joskus toinen pari samanlaisia, sitten joskus. Muutettuamme nykyiseen asuntoon ostettiin sitten kaksi tablettia lisää, mielestäni pöytä näytti ihan hölmöltä vain kahden kanssa. Ja ehdottomasti haluan käyttää vahatabletteja niiden käytännöllisyyden helposti puhtaana pidettävyyden vuoksi! Kevään lopussa suunnittelin, piirtelin kaavoja ja leikkasin kankaat valmiiksi. Nyt reissusta kotiuduttuani otin itseä niskasta kiinni ja parin päivän aikana tekaisin itselle ja siskolleni patalappu & patakinnas -setit.



Ensimmäinen setti tuli ulkopuolelta kokonaan Kompotista, kintaan sisältä vuorina on vanhaa tyynyliinaa. Allaolevaan toiseen settiin ei ihan riittänyt pelkkä Kompotti, joten kämmenosa on samaista vanhaa tyynyliinaa kuin vuorikangas.


En olekaan koskaan ennen ommellut kanttausten jälkeen ripustuslenkkiä, joten soveltaen mentiin. Ekalla kerralla onnistuin ja ihan näppärän oloinen ja näköinen ratkaisu siitä tuli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti