torstai 25. toukokuuta 2017

Yömekko

Olen vihdoin löytänyt Facebookin ompeluryhmät ja Kangashamsterit-ryhmän, jossa myydään ja vaihdetaan kankaita. Olen tainnutkin viimeisen parin kuukauden aikana ostaa enemmän kankaita kuin viimeiseen kahteen vuoteen.. Lähinnä kankaita on tullut ostettua ajatuksena ommella lähipiirin pienille ihmisille vaatetta ja vähän isommille esimerkiksi pipoja, headwrappeja sun muuta. 


Tämä PaaPiin Hippu-kangas tuli tilattua ilman sen tarkempaa suunnitelmaa, ihastuessani hellyyttäviin pitkäripsisiin hahmoihin. Mielestäni silmät kiinni kankaassa seikkailevat Hiput ovat kuin suoraan yöpukuja varten luotuja! Päätinkin ommella itselleni lyhythihaisen yömekon kesää ajatellen. 


 Löysin viime joulun alla Seppälästä itselleni mieluisen yömekon, joka vihdoin täytti vaativat kriteerini ja nukkuminen onnistui ilman että olin ihan solmussa liian leveän tai liian pitkän helman kanssa. Tässä Seppälän yömekossa on pitkät hihat, joten lyhythihainen kaveri tulee tarpeeseen näin kesän kynnyksellä. Kaavat piirsin vanhasta yömekosta hieman muokaten: pienensin pääntietä, pätkäisin hihat lyhyiksi ja kauttaaltaan kavensin mekkoa hieman, koska alkuperäinen yömekko on ohuempaa ja paremmin laskeutuvaa trikoota.



Olen viimeksi muistaakseni yläasteaikoina ommellut itselleni joustavista kankaista vaatteita, joten hieman jännitti mitä saan aikaan... Ja täytyy sanoa että onnistuin kyllä yli odotusteni ja yhteinen taipaleeni kaksoisneulan kanssa lähti ilman ongelmia käyntiin. Meillä tuleekin olemaan varmasti lukuisia onnistumisen hetkiä vielä edessä!


Pieni into heräsi muidenkin vaatteiden ompeluun itselleni. Saa nähdä mitä kaikkea saan aikaan nyt, kun kangasvarastoakin on mukavasti kerrytetty.








2 kommenttia:

  1. Hyvin istuu mekko sun päälle. Ja kuosi on suloinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä hyvin istuva ja päällä mukava tuotos! Tuo Hippu on kyllä niin hellyyttävä <3

      Poista