sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

DIY: Saunatyyny

Näitä tekemiäni saunatyynyyjä liukuhihnaompelin ja täytin viime jouluksi pukinkonttiin. Koska joululahjaideat ei näin maalis-huhtikuun vaihteessa ole ehkä kaikkein ajankohtaisin, niin tämähän on myös mainio idea ensi kesäksi mökki-/kesäviemiseksi!



Saunatyynyn kankaaksi valitsin mahdollisimman samantyylisen kankaan, kuin laudeliinoissa usein käytetään. Halusin pellavaa/ pellavankaltaista kangasta, joka kuitenkin olisi miellyttävän pehmeää paljasta ihoa vasten. Lösyin kankaan Eurokankaasta ja muistaakseni on ihan 100% pellavaa.

Kauppojen saunatyynytarjontaan perehtyessäni huomasin myynnissä olevan lähinnä kahdenlaista mallia. Neliömäisiä ja pitkulaisia, kuten minunkin tekemät tyynyt. Täytteinä kauppojen tyynyissä oli niin vanua kuin styroxrouhettakin.


Itse päädyin täyttämään tyynyt styroxrouheella, jota myytiin Sotkassa säkkituolin täytepussi -nimellä. Yhdessä pussissa oli 30L täytettä, jolla täytin muistaakseni kahdeksan tyynyä. 
Jos haluaa täyttää saunatyynyn vanulla, tulee huomioida että siinä käytettävä vanu on paloturvallista,


Itse päädyin toteuttamaan tyynyt yhdellä pitkittäissaumalla, jonka sijoitin tyynyn takapuolelle. Ennen täyttämistä ompelin toisen päädyn nurjalta kiinni, käänsin oikeinpäin ja tikkasin oikealtapuolelta kahdella suoralla ompeleella, jotka ovat vajaan sentin päässä toisistaan. 

Täyttämisen jälkeen taitoin reunoista noin sentin verran nurjalle ja tikkasin päädyn kiinni samalla tavalla kuin toisenkin päädyn


Lopuksi vielä kirjoittelin pesuohjelappuset saunatyynyjen mukaan ja paketoin nätisti. Styroxrouhe ei kestä konepesua, joten saunatyynyjen pesuohje on käsinpesu.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti