perjantai 6. marraskuuta 2015

Säärystimet saappaille

Ensimmäistä kertaa törmäsin tällaisiin saappaanvarsisäärystimiin (engl. boot cuffs) Pinterestin ihmeellisessä maailmassa. Itseltäni löytyy useammatkin nilkkurit/ saappaat, joiden alle ei mahdu villasukat, mutta olisi kiva jotain pitsineuletta, palmikoita tai joustinneulosta napeilla liittää koristamaan asua.


En halunnut pelkkää tavallista joustinneulosta, vaan päädyin tekemään 2o2n neulosta ja joka kolmas kerros tein oikeilla silmukoilla pikkuista palmikkoa. Neuloksesta tuli mielestäni todella sievä, taidankin tehdä samanlaista pikkupalmikkoa seuraaviin villasukkiinkin!


Päädyin tekemään sellaiset säärystimet, joita voi käyttä ikään kuin oikeiden säärystimien tavoin sekä taittamalla osittain saappaanvarren päälle osaksi saapasta.


Piiloon jäävä osuus on sileää neulosta. Yhden päivän koekäytön perusteella pysyy hyvin sekä jalassa että saappaan varren päällä, mutta taidan siltikin kallistua tekemään seuraaviin piiloon menevän osuuden ihan perus 2o2n joustinneuletta. Eipähän ainakaan luisu, jos käyttää esimerkiks sukkahousujen päällä.


Jännä, kuinka samoilla säärystimillä eri käyttötavoilla saappaiden (tässä tapauksessa nilkkureiden) ilme muuttuu kertaheitolla, Molemmista kyllä tykkään! Ehkä säärystimenä käytettynä näyttää viimeistellymmältä ja saappaanvarressa ollessaan sopii paremminkin ihan vain arkikäyttöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti