torstai 12. tammikuuta 2017

Kirjoneulelapasia

Ei voi muuta sanoa, kuin että kylläpä se aika rientää... Blogissa on ollut hiljaiseloa melkein puolen vuoden ajan. Paljon on kaikenlaisia käsitöitä tullut sinä aikana kuitenkin tehtyä ja jopa kuvattuakin. Aloitin syksyllä uudessa työpaikassa, uudella paikkakunnalla ja työnkuvakin oli aiemmasta poikkeava. Syksy ja alkutalvi on mennyt siis aika lailla töitä puurtaessa. Nyt tartuin itseäni vihdoin niskasta kiinni ja naputtelen luonnoksissa olevat postaukset valmiiksi ja esittelen mitä kaikkea sitä syksyn aikana saatiinkaan aikaan!

Nämä kirjoneulelapaset ovat vuoden takaisen joulun lahjat siskoni avomiehelle ja äidilleni. Siskolleni tein muutama vuosi sitten tällaiset kirjoneulelapaset, joita sekä äitini sekä siskoni avomies ovat katselleet ja vihjailleet että heillekin kelpaisivat samanlaiset,, Vuonna 2015 jouluna kaikille lähimmille neuloin joko sukkia tai lapasia lahjaksi. Tänä vuonna mentiinkin sitten enemmän ompelupainotteisesti!


Mustaharmaat kirjoneulelapaset ovat Yhteishyvän ohjetta mukaillen tehdyt. Kämmenselän kuvio on ohjeen mukaan tehty, joskin jouduin mallia muokkaamaan, jotta lapasista sain riittävän isot parimetrisen miehen käsiin. Kämmenpuolella on samanlaista ruutukuviota, kuin alla olevissakin lapasissa.


Harmaavihreät lapaset tein äidilleni. Nämä on tehty samalla ohjeella, kuin siskonikin lapaset. Taisin äidin toiveesta muistaakseni muokata resoria hieman lyhyemmäksi ja tekemällä alkuun omaa sävellystä kirjoneuleeseen.


Kirjoneule ei enää ole mikään inhokkitekniikka, mutta kyllä noiden kahtien lapasten jälkeen tuntui, että ei hetkeen kiitos.... Ihanaa kirjoneuleessa on nähdä, kuinka kuvio muodostuu joka puikon jälkeen. Saa nähdä millloin seuraavan kerran päädyn taas kirjoneuleen pariin..

2 kommenttia:

  1. Lapaset ovat todella lämpimät! Ja vielä kun on tehty lempiväreistä, niin todella mieluisat pitää.

    VastaaPoista