sunnuntai 3. elokuuta 2014

DIY: unisieppari

Unisieppari on alunperin intiaanien taikakalu, jonka tarkoituksena on pitää pahat unet loitolla. Unisiepparin verkko suodattaa pahat unet päästäen läpi hyvät unet. Pahat unet tarttuvat verkkoon ja valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan. Olen pitkään katsellut Pinterestistä diy-unisieppariin ideoita ja haaveillut itsetehdystä unisiepparista. Erään uskomuksen mukaan unisieppari toimii ainoastaan silloin, kun se on henkilökohtaisesti tehty juuri tietylle henkilölle.Tänään urakoitiin isosiskon ja hänen ystävänsä kanssa useampi tunti unisieppareiden suunnittelun ja tekemisen parissa. 



Materiaaleina meillä oli mm. eri värisiä ja vahvuisia satiininauhoja, monenlaisia renkaita, helmiä ja höyheniä. Olen säästänyt useamman vuoden ajan paidoista pois leikkaamiani ripustuslenkkejä ihan vain varmuuden vuoksi. Aiemmin olen tehnyt satiinisista lenkeistä haarukkarusetteja, mutta nyt sain nauhavarastojani tyhjemmäksi ihan kunnolla.


Ensiksi päällystin renkaat satiininauhalla. Päällystäminen oli yllättävän helppoa (etenkin kun valitsi mahdollisimman leveän satiininauhan) ja kuumaliimalla nauhan kiinnitys (aloituksessa ja lopetuksessa) onnistui hyvin, eikä nauha purkautunut renkaan ympäriltä. Osa renkaista oli metallisia, joten jännitin luistaako satiininauha renkaan ympärillä, mutta kunhan teki riittävän napakkaa ja tiivistä ei mitään ongelmaa ollut.


Pientä kaaosta havaittavissa.. :D



Tämä pitsinen sieppari on oma oma suosikkini ja pääseekin karkottamaan minun pahoja unia pois. Eurokankaasta löytyneestä pitsiverhokankaasta leikkasin hieman rengasta pienemmän ympyrän, jonka ompelin päällystettyyn renkaaseen valkoisella ompelulangalla kiinni. Siepparista roikkuu satiininauhoja, pitsinauhaa, juuttinarua, helmiä sekä tietysti höyheniä.


Tein ystävilleni lahjaksi tuollaiset pienemmät unisiepparit (halkaisijaltaan 100mm). Verkon punonta oli hauskaa ja nopeaa, voi sitä onnistumisen tunnetta kun sai kerralla verkon näyttämään "oikealta".


Tämä yksilö on hieman karkeampi; itse rengas on suht paksu ja verkon punontaan käytin juuttinarua. Pelkäsin, että lopputulos olisi liian massiivinen ja ronski, mutta mielestäni vaaleat höyhenet keventävät siepparia. 

Unisieppareiden askartelu oli todella mukavaa ja pienillä asioilla, kuten väreillä sai tehtyä aivan keskenään erilaisia sieppareita. Suunnitelmissa olisi tehdä unisieppareita joulumyyjäisin, sekä "varastoon" lahjoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti