lauantai 2. elokuuta 2014

DIY kirjekuorilaukku

Tein viime kesänä itselleni ja siskolle Tilda-kankaista kirjekuorilaukut kesän juhliin. Ideoita hain Pinterestistä, mutta kaava ja toteutus on täysin omaa käsialaani.


Vuorikankaana käytin luonnonvalkoista peruspuuvillaa/ lakanakangasta. Lisäksi vahvikkeeksi ompelin vuori- ja päälliskankaan väliin muotoonleikatun palan kankaista pöytätablettia. En ole pitkään aikaan tehnyt tällaista työtä, jossa pitää työvaiheet miettiä itse alusta loppuun. Sainkin useampaan kertaan pyöritellä kankaita ja taisin kerran jopa joutua purkamaan yhden sauman, kun en saanutkaan nurjalta puolelta ommeltuani käännettyä laukkua enää oikeinpäin....

                                           
                                
              
Tilasin netistä nuo painonapit/nepparit, en nyt kyllä muista millään mistä nettikaupasta nuo tilasin. Nepparit kiinnitettiin leikkaamalla kankaaseen pienet reiät, joista nepparin "piikit" työnnettiin kankaan nurjalle puolelle ja ne painettiin alas vastakappaleen päälle. Laitoin vielä nurjalle puolelle vahvistukseksi palat puuvillakangasta. Alussa nuo nepparit oli todella tiukat ja jännitin kestääkö kangas hajoamatta, mutta käytössä nuo nepparit ovat sen verran löystyneet, että voi aivan huoletta aukoa laukkua.





Valmiista laukuista tuli juuri sellaiset, kuin olin päässäni suunnitellut. Samantyylinen laukku olisi hauska toteuttaa esimerkiksi tekonahkasta/ mustasta markiisikankaasta tekonahkaisin yksityiskohdin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti