perjantai 8. syyskuuta 2017

DIY: Pientä purtavaa vauvalle

Elintarvikesilikonista tehdyt purulelut ovat materiaalinsa puolesta turvallisia vauvan pureskella. Lisäksi ne ovat aivan äärettömän söpöjä. Tässä kesän aikana näpertelemiäni silkinihelmileluja.







Päänvaivaa tuotti solmujen miettiminen ja toteutus puruleluihin. Lopulta päädyin muutamassakin blogissa törmäämääni Palomar-solmuun, jota oli käytetty silikonihelmituttinauhoihin. Palomar-solmu itsessään on yksinkertainen toteuttaa, mutta sen saaminen riittävän lähelle onkin hieman haastavampaa. Kyseinen solmu kiristyy tiukaksi sen kohteen ympäriltä, johon se kiinnitetään. Tässä tapauksessa solmu kiristyy hyvin metalliklipseihin ja silikonipöllöön sekä -renkaisiin. 

Aloitin kasaamisen purulelupäästä, jonka jälkeen pujotin haluamani helmet nauhaan. Aloituksessa ei siis solmun teon ja kiristämisen suhteen ole ongelmaa. Toisessa päässä solmu pitää saada tehtyä mahdollisimman lähelle silikonihelmiketjua, jotta helmijono pysyy tiiviinä valmiissa lelussa. Onnistuin solmun tekemisessä siten, että vedin helmet mahdollisimman tiiviisti toisiaan vasten lelun aloituspäätä kohden. Silikonihelmet antavat periksi ja vetämällä niitä lyttyyyn kohti aloituspäätä, saa ne solmun teon ajaksi pienempään tilaan. Pidin helmiä solmun tekemisen ajan vetäen niitä aloituspäätä kohden ja solmun tein aluksi osittain helmijonon päälle löysästi, jonka jälkeen kiristin solmua vähän kerrassaan. Näin sain lopulta solmun mahdollisimman lähelle helmiä, ihan kiinni helmiin solmun teko ei ainakaan minulta luonnistunut. Kun helmijonon vapauttaa otteesta, tulisi niiden jakautua tasaisesti nauhaan nättiin helmijonoon. Pahoittelen sekavaa ja monimutkaista selitystä solmujen teoista ja purulelun kasaamisesta. Googlaamalla löytyy hyviä kuvallisia ohjeita palomar-solmuun.

Purulelujen silikonihelmet ja muut osat tilasin Nappikauppa Punahilkasta. Valikoima oli mielestäni todella laaja ja väriskaalaa riitti niin pastellisävyissä kuin räväkämmissäkin väreissä. Itse vähän innoistuin napsuttelemaan helmiä yksi toisensa jälkeen ostoskoriin. Nyt minulla on tarpeita puruleluihin vaikka kuinka pitkäksi aikaa.


2 kommenttia:

  1. Miten tuo ekan kuvan purulelu on tehty? Tai miten saat solmun piiloon?

    VastaaPoista
  2. Juurikin tämän saman oisin halunnu tietää minäki. :)

    VastaaPoista