keskiviikko 9. elokuuta 2017

Harjoitus tekee mestarin - trikoovaatteita lapsille

Olen selättänyt joustavien ompeluun liittyviä mörkäjä tänä kesänä ihan urakalla. Kaksoisneulasta on tullut uusi ystäväni ja trikoo- tai resorikaitaleella kanttaaminen sujuu jo hymyssä suin! Vaatteita niin pienille ihmisille kuin aikuisillekin on valmistunut mukavaa tahtia, kun lähes joka vapaapäivänä on ompelukone ja uusi ihana saumurini hyrränneet. Tässä postauksessa molempien kummityttöjeni vaatekaappeihin ommeltua. Ensin isommalle kummitytölle.


Kaavana Ottobren Peplum koossa 104cm. Kankaan tähän peplum-paitaan ostin kangashamstereista. Pala oli niin pieni, että jouduin katkaisemaan etukappaleen kainalon yläpuolelta, koska kangas ei olisi muuten riittänyt koko paitaan.


Pääntien huolittelin samasta trikoosta leikatulla kaitaleella, jonka taitoin nurjat puolet vastakkain ja saumuroin pääntiehen oikeat puolet vastakkain. Kaksoisneulalla tikkasin pääntien puolelta, jolloin saumanvarat kiinnittyivät samalla nurjalle.



T-paidan kaava Jujunan. Työkaveriltani ostin palan ihanaa Paapiin kangasta, jonka lopuista sain hihat ja taskun tähän paitaan. Alempana postauksessa löytyy, mitä ompelin suurimmasta osasta kankaasta.


Tasku yksityiskohtana sitoo hihojen kuosikankaan ja valkoisen kankaan mielestäni hyvin yhteen.


Isompi kummityttöni on pienestä asti ollut suuri Minni ja Mikki Hiiri -fani. Löysin tämänkin kankaan kangashamstereista ja tiesin heti, että kummitytölle tästä on jotain ommeltava! Päädyin Jujunan kaavalla tehtyyn pitkähihaiseen, koossa 110cm. Kangas itsessään on aika värikäs ja levoton, niin ajattelin yksinkertaisen mallin toimivan parhaiten kankaan kanssa.


Pääntiet ja hihansuut huolittelin samalla kankaalla, kun pelkäsin yksivärisen tekevän kankaasta vieläkin levottomamman. Nyt kanttaukset omasta mielestäni sulautuvat hyvin paidan printtiin.


Ja sitten pienemmälle kummitytölle. Osa suoraan käyttöön ja osa vaatekaappiin odottelemaan kasvamista.


Siitä työkaverilta ostamasta kankaasta tein myös tämän Jujunan kaavalla ommellun pitkähihaisen koossa 80cm. En ole aiemmin tykännyt liiemmin Paapiin kuoseista, mutta aiemman postauksen yömekon Hippu ja nämä Siiri ja Myyry -kuosit ovat kyllä löytäneet paikkansa minua miellyttävissä kankaissa. 


T-paita kangashamstereista ostetusta pilvitrikoopalasta edelleen Jujunan kaavalla, koossa 80cm.


Lyhythihainen body koossa 68cm, kaavana Ottobren Sausage Dog. Jätin nepparin laittamatta pääntielle.


Mekkobody koossa 68cm, tehty Ottobren Sausage Dog -bodyn kaavalla, helman kaava itse piirretty.


Myöskään tässä bodyssa ei ole nepparia pääntiellä.


Ottobren netistä löytyvällä ilmaiskaavalla ompelin pari myssyä. Harmaa Roon jc;stä ja pupumyssy Ommellisen trikoosta.



Ja lopuksi parit yksinkertaisesta trikoosta ommellut tumput. Kaava piirretty itse.


1 kommentti: