tiistai 8. elokuuta 2017

Rapinaleluja vauvalle

Kaikenlaiset rapinat ja helinät leluissa ovat vauvojen mieleen. Vajaan puolen vuoden iässä kummityttöni mielestä paras lelu ikinä oli tyhjä kosteuspyyhepaketti, josta kuului ihanaaa rapinaa. Lelun ulkonäöllä ei siis taida olla niinkään väliä, kunhan äänet ovat mieleisiä. Päätin kokeilla tehdä kaksi rapisevaa lelua, jotka myös esteettisesti ovat hieman nätimpiä, kuin se tyhjä muovipaketti.


Tämä virkattu pupu on bambu-puuvilla -sekoitelangasta virkattu omalla ohjeella. Korviin ja päähän laitoin paistopussia vanun lisäksi takaamaan maksimaalinen rapina. Seuraavaan yksilöön muuttaisin ainakin korvia hieman eri mallisiksi ja rengasta isommaksi. Kasvoja en kirjonut tälle pupulle ollenkaan, ettei vaan langat pääse purkautumaan ja irtoamaan pienten käsien ha hampaiden sitä tutkiessa.


Tähän rapinaleluun halusin nauhoja, palloja ja renkaita, joissa riittää pienelle tutkittavaa. Uloimmat kerrokset ovat puuvillakangasta, joiden välissä on kolme kerrosta paistopussia. Nauhat ovat myös puuvillaa. Renkaat ja puuhelmet ovat käsittelemätöntä puuta, joista hioin vielä kaikki vähänkään terävät kulmat pois.


Tästä tuli kyllä aika söpö lelu valkoisen, keltaisen ja mintun värin sopiessa hyvin yhteen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti